Jestem ciekawy, czy lubicie inne kluby Serie A. Nie chodzi o zwykłe akceptowanie "oficjalnych" układów kibicowskich we Włoszech, tylko o osobiste sympatie.
Ja na przykład lubię Romę, bo moja córka uparła się, że kibicuje temu klubowi (pracuję nad tym tematem). Zresztą akurat do Giallorossich i tak zawsze czułem jakąś sympatię, tym bardziej, że nie lubię Lazio. Lubię też Torino - klub z tradycjami i ciekawą przeszłością, który musi trwać w cieniu Juve. W niższych ligach śledzę wyniki Sieny i Catanii.
Od zawsze miałem pewną sympatię do Milanu. Bardzo lubiłem Kakę, więc te czarno-czerwone barwy miło mi się kojarzą. Oprócz tego często spoglądam jak tam sobie radzą rodacy w innych drużynach, więc Chievo, Bologna, Sampa (Juve nie ) , ale nie żebym od razu kibicował tym klubom
Ja śledzę wyniki drugoligowej Perugii. W sumie to bez szczególnego powodu. Jakoś tak wyszło, że pograłem nimi kiedyś tam w FM'ie i od tego czasu ich śledzę
Tak poza tym to odczuwam sporą sympatię do Romy. Ale to przez to, że grał tam mój ulubiony zawodnik czyli oczywiście Totti Gra tam jeszcze De Rossi do którego też mam pozytywne odczucia. Sympatię do Tottiego zapewne nie muszę uzasadniać, bo to człowiek instytucja, a Rossiego, bo to walczak, no i jak Totti niezwykle przywiązany do barw człowiek (a jak wiemy to jest wymierający gatunek niestety).