Zobacz temat
 Drukuj temat
Letnie okienko transferowe 2013
Michal
Kto waszym zdaniem powinien być kupiony latem?

Moim zdaniem powinniśmy poszukać stopera z prawdziwego zdarzenia, który zastąpiłby Campagnaro. Mam nadzieję, że De Laurentis sypnie kasą biorąc pod uwagę naszą grę w Lidze Mistrzów za rok. Podobno David Luiz jest na wylocie z Chelsea. Chciałbym go zobaczyć w koszulce Azzurich.
napoli24h.pl/images/zunigaidzemailisyg.png

Tomek_Genoa
Po pierwsze, Napoli musi postarać się zatrzymać jak największą ilość topowych piłkarzy.

Sprzedaże na pewno będą, bo patrząc na sytuacje włoskich klubów, musi zostać sprzedany jeden gracz, aby zespół mógł kupić innego. Najgorsze, że Campagnaro odszedł za darmo, więc niewykluczone iż z Neapolem pożegna się jakiś ceniony piłkarz.
i46.tinypic.com/fokar4.png

Michal
Czyli Twoim/Waszym zdaniem kto pierwszy odejdzie z zawodników pierwszego składu i zawodników rezerwowych?

Mi się wydaje, że możemy stracić Maggio, ale nie będę płakać, pod warunkiem, że zostaną Zuniga i Armero. Z podstawowych zawodników również odejdzie Campagnaro, więc potrzebnie nam będą co najmniej dwaj obrońcy wysokiej klasy. Do tego przydało by się wzmocnić zespół w ataku i rozegraniu, bo nie ma alternatyw dla Cavaniego i Hamsika...

Tomek_Genoa
Na pewno Mazzarri oprócz całego sztabu szkoleniowego będzie chciał zabrać ze sobą chociaż jednego swojego ulubieńca. Mówi się, że może być to Zuniga, a jego cena to 10 milionów, także myślę że krzywdy nie ma. Genialnym ruchem byłoby pozyskanie Giacomo Bonaventury z Atalanty. Świetny piłkarz, który od pierwszych meczów dawałby bardzo dużo drużynie.

Obrona. Ja myślę, że nie należy przesadnie cudować i znaleźć kogoś sprawdzonego w lidze włoskiej. Diakite z Lazio - świetny obrońca dostępny za frajer, jak za darmo. Warto zwrócić uwagę na Astoriego z Cagliari i Granqvista z Genoi. W mojej opinii to dwójka najlepszych środkowych obrońców z klubów spoza czołówki. Wiadomo mi, że cena tego drugiego nie będzie mniejsza niż 6 milionów, ale jakościowo zespół zyska i to bardzo.

Jeśli chodzi o zakupy, warto zwrócić uwagę na spadkowiczów. Dwie ekipy, czyli Palermo i Siena były dość silne i z każdej z tych drużyn można wyciągnąć ciekawych piłkarzy.
i46.tinypic.com/fokar4.png

Gandak
Jeśli chodzi o to kogo powinniśmy kupić są to zdecydowanie stoperzy. Proponowałbym sprzedaż jeszcze jednego z obrońców. Szkoda, że nie zainkasowaliśmy pieniędzy za Campagnaro, ale Gamberini lub Britos mogliby odejść. Na ich miejsce bez problemu znalazłoby się kilka nazwisk. Mógłby to być Mehdi Benatia, który już był blisko przejścia do Napoli. Jednak Rafa Benitez raczej nie jest zwolennikiem tego transferu. Jego zdaniem Ogbonna jest lepszy i to o niego będzie zabiegał Hiszpan. Nowy szkoleniowiec wymieniał również kilka nazwisk z wysp brytyjskich. Chodzi mi tu o Jana Vertonghena i Daniela Aggera. Co do tego drugiego, byłbym zwolennikiem transferu, ponieważ jest to jeden z najlepszych stoperów Premier League. Vertonghen też mógłby przejść, ale to w ostateczności. Z tej czwórki bez problemu wybrałbym Aggera Uśmiech
napoli24h.pl/images/hamsikvflsyg.png

http://napoli24h.pl/
db3ybd3y
Moje typy to Benatia lub Diakite na stopera, Hernanes, Xhaka lub Guarin do pomocy i ktoś na skrzydło.

Michal
Priorytetem jest na pewno pozycja środkowego obrońcy. Tu przydałoby się dwóch wysokiej klasy stoperów. Verthongen i Agger raczej nie są w naszym zasięgu, ale Skrtel i Astori jak najbardziej i taką parę stoperów chciałbym zobaczyć w Napoli w przyszłym sezonie. Na bramce przydałby się ktoś młodszy od Morgana, który moim zdaniem w przyszłym sezonie powinien pełnić rolę zmiennika dla bardziej perspektywicznego goalkeepera. Chciałbym zobaczyć w bramce Napoli Rui Patricio, ewentualnie Guilhermo Ochoę. Ostatnio w kontekście przyjścia do Napoli pojawiło się nazwisko Marchettiego i to też byłoby dobre rozwiązanie. Przydałby się zmiennik dla Armero na lewą obronę. Najlepiej jakiś perspektywiczny i młody za niedużą cenę. O prawą obronę na razie jestem spokojny (Zuniga, Maggio), ale w razie odejścia któregoś z nich będzie potrzebna alternatywa. Defensywna pomoc to aktualnie chyba nasza najlepiej obsadzona pozycja. Dzemaili, Behrami i Inler mogą grać na niej zamiennie. Do tego wróci Gargano, który przyda się w wypadku kontuzji. Można by pokusić się o Guarina, wymieniając go za Behramiego. Rozegranie - wiadomo Hamisk, ale on też nie ma alternatywy. Cigarini wydaje mi się wystarczająco dobry, ale nie wiadomo, czy będzie chciał zostać w Neapolu. Przydałby się też jakiś wysokiej klasy skrzydłowy. O Ramiresie raczej nie mamy co marzyć, ale marzy mi się powrót El Pocho. Na drugim mogą występować Insigne z Pandevem naprzemiennie (z naciskiem na tego pierwszego). Szpica=Cavani, ale przydałby się zmiennik dla Matadora. Gomez to za wysoka półka na ławkę rezerwowych, ale taki Remy byłby w sam raz.

Petrus
Ciekawe jakim budzetem dysponuje obecnie Napoli. Zapewne jego wysokosc uzalezniona jest od ewentualnego transferu Cavaniego.
Trudno mi uwierzyc w przyjscie Gomeza. Bylo, nie bylo, ale to supersnajper, o wyjatkowej skutecznosci. Aczkolwiek jest mniej utalentowanym graczem od Urugwajczyka. Gra "pod Niemca" bylaby gwarancja wielu bramek.

Gandak
Sprowadzenie Mertensa było świetnym ruchem transferowym. Nowa linia ofensywnej pomocy z Hamsikiem, Insigne i Mertensem będzie świetna. Zobaczymy kogo na obronę i do defensywnej pomocy zaciągnie Benitez, chociaż myślę, że tą drugą pozycję ammy dobrze obsadzoną przez Behrameigo i Dzemialiego Uśmiech
Z okazji, że Mertens w Napoli Uśmiech (sory, ze słabo wycięte, ale było na szybko Uśmiech :
napoli24h.pl/images/mertensnapoliheh.png

mauriciodemoskalis
oi41.tinypic.com/3522qfq.jpg
(kliknij żeby powiększyć)

Ja też trochę na szybko moja jedenastka marzeń w nast. sezonie Szeroki uśmiech
x1

Gandak
Nie wiem czy się uda, bo Cavvani może odejść Szeroki uśmiech

mauriciodemoskalis
To niech będzie Bale zamiast niego Szeroki uśmiech

Gandak
Lepiej daj Hamsika Szeroki uśmiech

mauriciodemoskalis
Racja

db3ybd3y
Hamsik obowiązkowo i z opaską kapitana Z przymrużeniem oka

Hasys
W przypadku odejscia Cavanie Gomez bylby swietnym ruchem, bo tak jek zespol teraz gra na Cavaniego, to wtedy molibysmy grac na Gomeza i te 20 brameczek w sezonie sadze, ze byloby pewnych Z przymrużeniem oka
Grunto to sprowadzic jakiegos stopera, bo samym Cannavaro to nie pogramy. Boki obrony wygladaja na te chwile dobrze, bo Zuniga moze grac zarowno na prawej jak i na lewej Z przymrużeniem oka
Na pewno przyjscie 2 skrzydlowych byloby mile widziane, bo Pandev jest moim zdaniem za wolny na te pozycje.

db3ybd3y
Zamiast Gomeza wolę Dżeko. Środkowy obrońca musi przyjść. Jeśli nie Skrtel to Rami. Na skrzydło zaklepany jest Mertens, ale jeśli z wypożyczenia nie wróci Edu Vargas, trzeba będzie sprowadzić jeszcze jednego piłkarza na tę pozycję. Choć ponoć Benitez chce przestawić na skrzydło Behramiego ;/

Mav
Mertens juz jest nasz. Na skrzydło chciałbym jeszcze Cerciego i mysle, że wtedy skrzydla są gotowe na lewej: Insigne i Mertens, na prawej : PAndev i Cerci = miazga Szeroki uśmiech
Jesli Cavani odejdzie to oby przyszedł Gomez.Co do Dzeko to podobno odrzucił możliwość gry w Neapolu.Na środek pomocy podobno blisko jest kapitan Lyonu - Gonalons też bardzo ciekawy zawodnik.Co do srodkowego obroncy to najlepszą opcją byłby Rami , ale moim marzeniem jest Vertonghen chociaż to mało mozliwe. I ostatnim wzmocnieniem musi byc rezerwowy bramkarz.Podobno bardzo silnie interesujemy się Rafaelem z Santosu.Nigdy nie widzialem go w akcji, ale przemawia za nim fakt iż jest bardzo młody.
x1

Michal
Bramka:
Dobrze wiemy, że De Sanctis jest już wiekowy, dlatego na bramkę przydałby się ktoś młodszy, moje marzenie to Rui Patricio, który jest na wylocie ze Sportingu. Cena: ok. 10 mln euro - mało jak na taki potencjał. Rafael Cabral jednak również byłby znakomity.
Obrona:
O boki jestem spokojny. Lewy - Armero, Prawa - Maggio i Zuniga. Przydałby się zmiennik dla Armero w razie kontuzji. Środek to na razie nasza najbardziej chimeryczna pozycja. Jest Cannavaro, ale potrzebny jest ktoś do pomocy. Britos idealny jako zmiennik. Czwartym stoperem może być utalentowany Uvini. Kogo bym chciał na środek? Z zawodników w naszym zasięgu Skrtel (bo Agger nie osiągalny), ewentualnie N"Koulou lub Astori.
Pomoc: Środek pola to chyba najlepiej obsadzona w Neapolu pozycja: Dzemaili, Inler i Behrami grając na zmianę są nam w stanie spokojnie zapewnić nawet mistrzostwo. Jako czwarty jest Gargano. Rozegranie: Hamsik, jako zmiennik El Kaddouri. Skrzydła to na lewo Mertens, na prawo Insigne. Jest jeszcze Pandev, choć ja mimo wszystko chciałbym jeszcze jakiegoś skrzydłowego. Cerci nie wydaje mi się być jednak najlepszym wyborem.
Atak: jest Cavani, ale nie wiadomo, czy zostanie. Jeśli nie, to ja poproszę Gomeza, skoro Dzeko zostaje w City.
x1

Gandak
W twoim poście na temat obrony brakuje mi Ramiego, a co do Rui'ego Patricio to byłbym jak najbardziej na tak. Nie jest stary, ale gra świetnie. Jednak jest na liście życzeń Barcelony i byłoby trudno go sprowadzić.

Przejdź do forum:
Ostatnio poruszane tematy
  Temat Wyświetleń Odpowiedzi Ostatni post
Strona Napoli - co dalej?
Serwis
17712 27 MichalloSSCN
16-08-2022 21:12
Sezon 2018/19
Liga Europejska
35052 27 darros